Peter van den Burg Peters Boeken Biografie Contact Ook de moeite waard
 
 

   

Het fatale manuscript  

Leraar geschiedenis Philip Sandbergen schreef een aantal jaren geleden een verhaal met als uitgangspunt: stel dat de twee wereldoorlogen niet hadden plaatsgevonden, hoe zou de geschiedenis dan verlopen zijn? Hij stuurde het manuscript naar enige uitgeverijen, maar het werd niet gepubliceerd. Echter, het begint hem op te vallen dat de actualiteit van het moslimterrorisme een opvallende gelijkenis vertoont met wat hij ooit beschreef in zijn manuscript. Philip vraagt zich af of hij misschien beschikt over een zekere paranormale begaafdheid. Hij bespreekt de situatie met de psycholoog Boudewijn Westdijk. Samen filosoferen ze over de intrigerende verschijnselen die ze waarnemen. Maar Philips’ vrouw Trudy is bang; ze vertrouwt het niet dat er tegenwoordig zo vaak een vreemde witte auto voor hun huis geparkeerd staat.
Een jaar later wordt er gebeld door een Duits sprekende man die zich voorstelt als journalist in dienst van Arabische media. Dat is het begin van een dramatische wending in Philips leven, waarbij het manuscript een fatale rol blijkt te spelen.

Het fatale manuscript is een spannende en enerverende roman met verrassende wendingen. De schrijver heeft een originele kijk op de wereldgebeurtenissen en het boek nodigt uit tot diepgravende gesprekken over waar het met de wereld heen zou gaan als de geschiedenis anders was verlopen.

Je kunt dit boek nu bestellen door
hier
te klikken.

  

  


  Soluti